Ledige stillinger

Data scientist til CLAAUDIA (Research Data Services)

Har du erfaring med digitale metoder i forskning, og vil du arbejde med de nyeste teknologier og skabe løsninger i samarbejde med forskere? CLAAUDIA-teamet søger en ny kollega den 1. november 2021 eller snarest herefter, som kan være med til at løse både de store og de små opgaver med rådgivning, udvikling, og support inden for forsknings-IT. Som en del af CLAAUDIA-teamet kommer du til at orientere dig mod forskningsunderstøttende IT-services i et miljø, hvor løsninger udvikles i dialog med forskerne. CLAAUDIA-teamet har ansvaret for rådgivning, support og kompetenceopbygning af forskere (eksempelvis inden for forsknings-IT, data science og data management), etablering samt drift af forsknings-IT-services, herunder Cloud og HPC. CLAAUDIA er et tværfagligt team med ti specialister inden for data science, infrastruktur og håndtering af forskningsdata. Sammen med teamlederen er CLAAUDIA ansvarlig for at levere forskningsunderstøttende IT-services til forskere og forskningsgrupper på tværs af universitetet.

Stillingsbeskrivelse

Typiske opgaver:
Du vil som data scientist i CLAAUDIA-teamet komme til at arbejde med en bred palet af opgaver, f.eks.:
 • Rådgivning, support og undervisning i samspillet mellem IT og forskning.
 • Facilitere, formidle og administrere on-boarding af forskere på lokale, nationale og internationale IT-services, f.eks. HPC-faciliteter.
 • Opsætning og support af forskningssoftware og systemer, hvor du er i stand til at omsætte problemer/ønsker til kvalificerede løsninger - f.eks. via et godt kendskab til Linux operativ-systemet, container-teknologier, forskellige programmeringssprog og i samarbejde med både IT- og ikke-IT-fagfolk.
 • Udvikling af nye forskningsservices, hvor du samarbejder med interne og eksterne aktører.
 • Udvikling og afholdelse af kurser omkring specifikke systemer og teknologier.
 • Programmering samt dataanalyse med brug af R, Python, STATA, SAS, SPSS, PowerBI eller lign.

Kvalifikationer:
Vi forventer, du har en kandidatuddannelse og har kendskab til udviklingen inden for digitale metoder og værktøjer. Du har måske et par års erfaring eller en Ph.D.-grad. For at få stillingen, skal du brænde for at kombinere IT-teknisk viden med faglige forskningsmetoder, gerne inden for det sundhedsvidenskabelige eller naturvidenskabelige område.

Ved besættelse af stillingen lægges endvidere vægt på et udvalg af følgende kvalifikationer og personlige egenskaber:
 • Du har kendskab til videnskabelige forskningsmetoder, forskningsdesign og digital understøttet forskning.
 • Som person er du åben, drevet af faglig indsigt og nysgerrig på nye teknologier.
 • Du kan agere udadvendt, initiativrig og selvstændig med sans for god service, god til at holde overblik og planlægge egne opgaver og processen herfor.
 • Du har erfaring med udvikling/rådgivning/support inden for forsknings-IT eller relaterede områder.
 • Du interesserer dig for det faglige og har lyst til at lære mere.
 • Du er team-orienteret og værdsætter at dele viden og strukturere arbejdet inden for rammerne af teamet.
 • Du har erfaring med udvikling og afholdelse af kurser.
 • Du kommunikerer tydeligt dit fag- og ekspertise-område, både mundtligt og skriftligt, på dansk og engelsk.
Tværfagligt og dynamisk arbejdsmiljø: 
Du tilbydes et åbent og uformelt arbejdsmiljø, hvor du med frihed under ansvar har mulighed for at sætte dit eget præg på arbejdsopgaverne. I teamet er der vægt på et godt kollegialt samvær. Faglig og personlig udvikling ses som en naturlig del af både din og CLAAUDIA’s udvikling. Alt i alt vil du komme ind i et spændende fagligt miljø i en organisation, hvor der er fart på udviklingen.  

Du kan læse mere om AAU IT Services (ITS) og CLAAUDIA på www.its.aau.dk og www.claaudia.aau.dk

Yderligere oplysninger:
Hvis du vil vide mere om stillingen, kan du kontakte teamleder Ellen Vibeke Knudsen (mail) eller 9940 9373.

Der er tale om en fast fuldtidsstilling på 37 timer, og arbejdsstedet er Aalborg.

Løn og ansættelsesvilkår

Ansættelse og aflønning iht. gældende overenskomst i staten, herunder OAO-fællesoverenskomsten. Der er mulighed for forhandling af kvalifikationstillæg.

Der er 3 måneders gensidig prøvetid i stillingen.

Aalborg Universitet skal modtage din ansøgning elektronisk vedhæftet CV, eksamensbevis og anden relevant dokumentation. Åbn linket "søg stillingen online" og udfyld ansøgningsformularen.

AAU ønsker at afspejle det omgivende samfund og har diversitet som en kerneværdi. Derfor opfordres alle uanset personlig baggrund og orientering til at søge stillingen.

Stillingsnummer

1168671

Ansøgningsfrist

22/09/2021

Søg stillingen online
Stillinger efter kategori

Online ansøgning - gode råd

Online ansøgning - gode råd

Aalborg Universitet benytter et e-rekrutteringssystem til modtagelse af ansøgninger. I selve stillingsopslaget finder du nederst et link, som du skal benytte, når du ønsker at søge en stilling.

Inden du uploader en ansøgning, er det vigtigt, at du har al dokumentation klar i WORD- og/eller PDF- format, da du skal uploade alt på én gang. Du kan ikke forlade ansøgningen og vende tilbage efter et par timer uden at skulle starte forfra.

Systemet understøtter ikke ZIP-filer eller billedfiler. Filnavne må kun indeholde tal og bogstaver, og hvert enkelt dokument må maks. fylde 20 MB.

Hvis der opstår tekniske problemer, opfordrer vi til, at du prøver igen. Hvis de tekniske problemer mod forventning ikke kan løses, så kontakt venligst den medarbejder, som står nævnt som kontaktperson i stillingsopslaget.

Lær os at kende