Videnskabelig assistent til Center for Ungdomsforskning, Institut for Kultur og Læring
Ledig stilling
Videnskabelig assistent til Center for Ungdomsforskning, Institut for Kultur og Læring

Ledig stilling
Videnskabelig assistent til Center for Ungdomsforskning, Institut for Kultur og Læring

Ved Institut for Kultur og Læring, Aalborg Universitet - Campus København, søges en videnskabelig assistent til Center for Ungdomsforskning (CeFU). Stillingen er fra 1. juli 2025 eller snarest derefter. Stillingen er på 1 år med 32 timer om ugen.
Der søges en kandidat med en eller flere af nedenstående kvalifikationer:
- En relevant kandidatgrad inden for fx pædagogik, læring, uddannelsesvidenskab eller sociologi. Der lægges vægt på erfaring fra en anden forskningsinstitution el.lign.
- Stærke analytiske og akademiske kompetencer og erfaring med at arbejde i krydsfeltet mellem kvalitative og kvantitative data, samt stærke formidlingsmæssige kompetencer. Der lægges vægt på erfaring med praksisrettet forskning samt erfaring med at skrive artikler, rapporter og forskningsansøgninger om unges trivsel, tilblivelse samt psykologiens rolle i forhold til dette.
- Erfaring med organisering og udførelse af kvalitativ dataproduktion eller kvalitative undersøgelser (ansøger skal være mobil i forhold til produktion af kvalitative data i felten)
- Viden om samspillet mellem unge og samfundsmæssige strukturer og betingelser, samt viden om uddannelsessystemet er en forudsætning
Stillingen vil være fokuseret omkring den bredde gruppe af unge og nye former for udsathed knyttet til et specifikt forskningsprojekt omhandlende strukturelle og kulturelle rammer og vilkår i ungdomslivet. Derudover vil der være en række videnskabelige opgaver, som både kan være praktiske ad hoc-opgaver såvel som opgaver af mere langsigtet og dybdegående karakter. Ansøger vil skulle være indstillet på en hverdag med skiftende opgaver.
Center for Ungdomsforskning har base på Campus København. Læs mere om centret her: www.cefu.dk. Mere information om Institut for Kultur og Læring henvises til instituttets hjemmeside www.kultur.aau.dk
Kvalifikationskrav
Ansættelse som videnskabelig assistent kræver kvalifikationer på kandidatniveau.
Ansøgning
Din ansøgning skal indeholde følgende:
- Ansøgning, hvori begrundelser for at ansøge, kvalifikationer i forhold til stillingen samt intentioner og visioner for stillingen angives
- CV
- Eksamensbeviser (kandidatbevis og eventuelt ph.d.-bevis)
- Publikationsliste. Du må maksimalt vedhæfte fem publikationer (valgfrit). Hvis du søger en stilling ved Det Humanistiske og Samfundsvidenskabelige Fakultet (SSH), skal du sende en medforfattererklæring, se skabelon til medforfattererklæring
- Dokumentation for undervisningsmæssige kvalifikationer (valgfrit). Afhængig af ved hvilket fakultet du søger ansættelse, bedes du se vejledning til undervisningsportfolio på Det Tekniske Fakultet for IT og Design, Det Ingeniør- og Naturvidenskabelige Fakultet og Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet eller vejledning til undervisningsportfolio på Det Humanistiske og Samfundsvidenskabelige Fakultet. Hvis dette ikke er medsendt, så skal du vedlægge begrundelse herfor.
- Formidlingsmæssige kvalifikationer, herunder deltagelse i udvalg, bestyrelser, foreninger o.l.
- Øvrige kvalifikationer i forhold til stillingen
- Referencer/anbefalinger
Du kan læse mere om krav til din ansøgning her.
Ansøgning sendes via Aalborg Universitets rekrutteringssystem, som kan tilgås under stillingsopslaget på Aalborg Universitets hjemmeside.
Aalborg Universitet ønsker at afspejle det omgivende samfund og har diversitet som en kerneværdi. Derfor opfordres alle uanset personlig baggrund og orientering til at søge stillingen.
Har du spørgsmål?
Hvis du har spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte os. Se kontaktpersoner nederst i opslaget.
Øvrige informationer
Du kan læse mere om vores rekrutteringsproces her.
Vi anbefaler, at du gemmer en kopi af stillingsopslaget, da opslaget bliver fjernet, når ansøgningsfristen er udløbet.
Ansættelsesprocessen på Aalborg Universitet indebærer en shortlistingsproces. Du kan læse mere om det her.
Ansættelsesprocessen på Aalborg Universitet kan omfatte en risikovurdering som et værktøj til at identificere potentielle risici forbundet med nyansættelser, der sikrer arbejdspladsens sikkerhed, compliance og integritet.
Løn- og ansættelsesvilkår
Ansættelse sker i henhold til bekendtgørelse om ansættelse af videnskabeligt personale ved universiteter og bekendtgørelse om stillingsstruktur for videnskabeligt personale ved universiteter samt protokollat om visse ansættelsesvilkår for videnskabeligt personale ved universiteter.
Løn- og ansættelsesvilkår er i henhold til overenskomst for akademikere i staten og protokollat om visse ansættelsesvilkår for videnskabeligt personale ved universiteter.
Aalborg Universitet - Viden for verden
Aalborg Universitet er en international arbejdsplads med mere end 3700 ansatte. Vi udbyder virkelighedsnære uddannelser og skaber forskningsresultater i verdensklasse gennem samarbejde mellem forskere, studerende og offentlige og private virksomheder. Sådan opnås erkendelser, nye løsninger på samfundets problemer og viden, der forandrer verden. Vores hovedcampus ligger i Aalborg, men vi har også campus i Esbjerg og København.
Kontakter
- Lektor Anne Görlich: 99403428, anneg@ikl.aau.dk
- HR Support: 99403031, hr-support@adm.aau.dk
Ref. nummer
2025/131
Ansøgningsfrist
Videnskabelige stillinger